Czekolada
Smakołyk o tysiącletniej tradycji w niepowtarzalnym składzie Rawito. Chrupiąca czekoladowa polewa doskonale podkreśla smak lodów, a jednocześnie zapobiega ich wysychaniu.
Jasna czekolada
Jest kremowa, rozpływa się w ustach, a gdy zamkniesz oczy, poczujesz ją jeszcze następnego dnia. Zawiera masło kakaowe tłoczone na zimno, najwyższej jakości proszek z lucumy i baobabu, do tego 25% oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia.
Biofarma Kokoa Kamili, Tanzania
Ciemna czekolada
Nasza ciemna czekolada jest królową czekolad. Zawiera 75% masy kakaowej odmiany Criollo. Odznacza się wysoką zawartością masła kakaowego. Dodatkowo zawiera 25% oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia.
Biofarma Kokoa Kamili, Tanzania
Orzechy
Orzechy są podstawowym surowcem większości naszych produktów. Stanowią znaczną część ich objętości, dobrze smakują i zawierają substancje korzystnie wpływające na nasze zdrowie. Dodatkowo stanowią atrakcyjną ozdobę naszych lodów na patyku!
Kokos
Soczysty tropikalny smak najlepszych kokosów na świecie w lodach na patyku Rawito jest otulony w najwyższej jakości gorzką czekoladę. Jakby jadło się świeżego kokosa, który spadł z palmy prosto na afrykańską plażę.
Biofarma True Coco, Ghana
Masło arachidowe (orzechowe)
Kremowo gęsta konsystencja masła orzechowego pozostawia na języku smak orzechów jeszcze długo po zjedzeniu lodów. Orzechowy środek polewamy najlepszą gorzką czekoladą, dzięki czemu razem tworzą boski smak jednego z naszych najlepiej sprzedawanych lodów na patyku.
Biofarma GrowTech, Egipt
Migdały
Nie udałoby się bez migdałów. Łatwo rozpoznać ich charakterystyczny zapach i smak, którego niczym nie można zastąpić. Migdały mają wręcz cudowny wpływa na ludzkie zdrowie, zawierają mnóstwo ważnych witamin i substancji odżywczych.
Biofarma Italian Almond, Włochy
Orzechy cashew (orzechy nerkowca)
Orzechy cashew (orzechy nerkowca) są podstawą większości naszych lodów. Wytłaczamy z nich mleko cashew, które ma łagodny śmietankowy smak i delikatny zapach. Dobrze łączy się z innymi składnikami. Jest wspaniałe samo, a jeszcze lepsze w lodach Rawito.
Biofarma Mimcashew, Ghana
Orzechy laskowe
Orzechy laskowe są magazynem zdrowej energii. Mają charakterystyczny łagodny smak, który w lodach Rawito uzupełnia najwyższej jakości czekoladę z plantacji w Tanzanii.
Biofarma Altalanga Acianda Agricola, Włochy
Owoce
Owoce są w naszych produktach czymś oczywistym. Naturalnie słodkie, pełne smaku i składników odżywczych, starannie dobrane z różnych części świata.
Baobab
Afrykańscy tubylcy nazywają baobab „drzewem życia”. Jest ikoną afrykańskiej sawanny i rodzi nadzwyczajne owoce o cudownych działaniach, korzystnych dla zdrowia człowieka. W Rawito używamy wyłącznie baobabu suszonego na słońcu bezpośrednio w miejscu zbioru. W ten sposób zachowuje najwięcej energii i substancji odżywczych.
Biofarma Baobab, B´Ayoba, Zimbabwe
Daktyle
Mineralna i witaminowa bomba energetyczna, której używamy do zdrowego dosłodzenia lodów. Nasze daktyle są soczyste i pełne afrykańskiego słońca, z dbałością przechowywane i przetwarzane.
Biofarma Doudjebel, Tunezja
Pozostałe
Istnieją także inne składniki, bez których produkty Rawito nie byłyby tym, czym są.
Wanilia
Czy w wanilii czuć zapach dalekich stron i jednocześnie kuchni mamy? W Rawito znajdziesz najwyższej jakości wanilię uprawianą ekologicznie i przetwarzaną tradycyjnymi metodami tak, aby zachowała silny naturalny aromat.
Biofarma The Madagascar Vanilla Company
Woda źródlana
Bez wody nie byłoby życia ani lodów. Do lodów Rawito wykorzystujemy wodę z własnego źródła na Szumawie, kryształowo czystą. Wszystkie nasze procesy produkcyjne i towarzyszące są ustawione tak, aby jak najbardziej oszczędzać wodę, która po oczyszczeniu w dużej części wraca do przyrody.
Svatá Máří, Šumava, Republika Czeska